live it

Om 3 månader befinner jag mig i Australien!
Ibland slår tanken mig att jag verkligen ska åka iväg. Åka bort från allt här hemma. Det känns jätte konstig att jag bara ska överge allt, helt själv. Ett år är faktiskt väldigt länge. Jag kommer till exempel fira min 20 års dag utan mina vänner.
Julafton??? Hur kommer den bli utan familjen och släktingar? Kommer jag kanske fira den på stranden med ett gäng australienare och dansa runt en palm ;)

Om en månad fyller jag 19, så det har jag framför mig nu =)


Lund!

Härliga Lund! Låt din stämning spridas på monopol.
Rösta -
www.monopolspel.se/vote.aspx

Kalvin the Kalv

Idag läste jag ut Harrys första år på Hogwarts =) Ska snart börja på nästa bok... Yeah I know, I'm addicted.

Imorgon ska jag vara Kalvin när City Gross öppnar imorgon i Staffanstorp. halv 5 imorgon står jag där och vinkar glatt till alla barnen. Ska leka Kalvin på torsdag och fredag där också. hehe, kan bli skoj =)


Kl. 12:30 tisdagen den 22 januari 2008 avgår mitt plan från Arlanda.
SYDNEY, here I come!
image55

de vises sten

Förra veckan läste jag ut sista boken av Harry Potter. De böckerna får mig i så bra stämning att jag var tvungen att börja om med den allra första boken.
Var flera år sedan jag läste den. Men nu är man halvvägs, sitter och läser med levande ljus och det doftar så härligt med cocos från doftolja.

Till läsningen dricker jag jordgubbs te och äter pepparkakor. Det känns verkligen att det är höst nu och att julen närmar sig.

Har skickat in de 6 uppgifterna i rättsmedicin som vi hade deadline på idag. Man skulle skriva kort om 6 fall, ifall dödsfallet skulle polisanmälas eller om den endast behövdes en klinisk obduktion. Tog inte så lång tid =) Hoppas det blev rätt också...

Nu ska jag ta och koka mig en ny kopp te och fortsätta med ännu ett kapitel av Harry Potter och de vises sten....

orättvis värld

Medan en del kämpar som fan för att skaffa jobb, kan andra bara ligga och slappa i sängen med en bok medan jobben ringer till en.
Fick precis ett samtal från svensk direktreklam, de undrade om jag ville jobba extra med att ringa samtal vissa söndag- och måndagkvällar till folk för att höra om reklamen har kommit fram.
Ja varför inte? Så ska dit på söndag och se hur det går till...

Snart måste jag börja tacka nä till jobben :S Har tre stycken nu, men tur är att de inte krockar med varandra.
Nästa vecka ska jag va utklädd till Kalvin på City Gross (f.d. AGs) i staffanstorp och hälsa på alla barn, kan bli intressant...

en mysig dag

Vilket härligt väder det är idag =) Det regnar, himeln är alldeles grå och man vill bara stå bakom ett fönster och titta ut på alla färgglada träd. Jag tycker faktiskt om hösten!

Åkte till jobbet i morse och njöt av att jag har en sån underbar arbetsplats som blir så mysig när regnet faller ner.
Nu sitter jag här hemma, har städat lite på rummet och tänkte krypa ihop i hörna bland en massa kuddar och läsa lite Harry Potter!
Sista boken av Harry Potter är verkligen helt underbar!
Hart flera gånger försökt beskriva varför jag älskar de böcker så mycket, men det finns bara ett svar på den frågan; Läs böckerna! Man blir fast direkt, det går inte att slita sig!
Och se inte filmerna, de är sjukt dåliga jämfört med böckerna =(

Nästa vecka är det lön =D Sen kommer november, då är det inte långt kvar till min födelsedag. Vilket innebär GLÖGG! Och när man druckit första koppen glögg känner man att julen närmar sig, advent efter advent och sen är vi där... Tiden går sjukt fort, ta vara på den!

en vacker dag

Solen skiner så härligt idag. Jag vill bara leta reda på kopplet till hunden och gå en lång promenad.
Men här finns ingen hund längre att dela det här vädret med. Jag brukar aldrig gå runt i vår by själv. Antingen så går jag på promenader med en vän eller med min hund.
Men nu sitter jag här och funderar på att göra något så hemskt som att bara gå ut på en långpromenad helt själv.

Tvärs över gatan sitter grannens ena barn med en kompis och leker med lera i uterummet. Ser så härligt ut! Kommer ihåg när jag var liten och satt i köket och lekte med lera. Vi hade så många roliga saker som man kunde använda leran till. Så att det blev till olika former. Vi hade bland annat en press som gjorde att leran blev till spagetti och av det kunde man göra hår till gubbar.

Just nu sitter jag i mitt rum, som är min storebrors gamla rum. Här lekte vi ofta när vi var små. Speciellt med Lego. Vi hade byggt upp en hel stad i lego och lekte tillsammans med våra vänner. Där hade vi varsitt hus med gubbar som hade olika jobb, de små legobitarna som är genomskinliga och ser ut som kristaller i olika former avände vi som pengar. Bilarna var man tvugna att tanka, och därigenom tjänade den som ägde macken pengar. Det fanns en soptipp där man kunde köpa nya delar till huset eller bilen. Vi kunde ägna flera timmar åt att leka i staden...

Jag saknar faktiskt min barndom, extremt mycket. Jag saknar alla lekarna vi hade. Alla äventyr vi var ute på på Öland. Och jag saknar min hund som vi skaffade när jag var 7 år.

Det var på vintern, i början av året. Det var riktigt kallt och pappa bar hem Elli under jackan. Här hemma hade vi gjort iordning en liten hörna under trappan till henne med en filt och mat och vattenskål. Det skulle bli hennes lilla ställe där hon skulle få känna sig trygg. Filten kom från hennes föräldrahem, så dofterna från den skulle få henne att vänja sig hos oss. Hon var så liten söt, så nyfiken på världen.  Och när snön kom var det som om hon aldrig hade sett något roligare. Hon älskade snön, hoppade omkring överallt och borrade ner nosen. Snöbollarna sprang hon efter och försökte fånga, men tröttnade inte på att de försvann hela tiden när de föll ner till marken.

Varje år har sedan samma sak hänt till varje vinter, hon har blivit lika glad då den första snön kommit. Till sommaren älskade hon att bada och till vintern var snön det bästa som kunde hända.

Jag undrar hur jag kommer känna mig när den första snön kommer för den här vintern...

Jag borde inte tänka tillbaka på minnen, det gör mig så ledsen. Jag borde se framåt, jag borde ta steget och bege mig ut på en promenad helt själv.

I love You!

Det går inte att beskriva hur mycket jag saknar dig.  Vill bara kunna krama om dig och prata med dig, och berätta om dig för mina vänner. Ibland glömmer jag bort att du inte längre finns här vid mig. Det är så hemskt att bli påmind om det. Jag älskar dig!
image53

arbetsplats

Jag har en fast arbetsplats, vet vart jag ska ta vägen varje dag. Jag får lägga upp dagen själv, ta det i min egen takt och jobba självständigt. Och snart ska jag få en jobbmobil också.

Imorgon är det väl kanelbullensdag... Ett paket djupfrysta eller en latte och kanelbulle på Espresso house? Ja, får se vad det blir imorgon...

Idag städade jag datorsalarna i E-huset! Blä vad studenterna skitar ner... När jag blir student ska jag ägna en extra tanke åt städarna i lokalerna. Det blir nog så när man ser det från en annan synvinkel.