Vrrrrrm!!

Öland mitt Öland!!!

Jag kom till Kalmar i måndags för att hälsa på min kärste kusin Emilia =D
I tisdags drog vi till Öland, överraskade farmor och bjöd henne på middag. Hon är så rar och vimsig. Nästan så att hon intalar sig själv att hon blivit dement :S (Fast hon inte är det)

Sen blev det kalas hos kusinen David och hans fru Nanna. De har så söta barn. Lilla Thilda och Liam. Jag träffade bara Liam när han precis var nyfödd, han har blivit 2 nu och hade ingen aning om vem jag var. Men ganska snabbt försvann blygheten och han skulle visa sitt fina rum och leka med en. verkligen bedårande kusinbarn =)

Thilda & Liam

Tillbaka till Kalmar blev det sen med farmors bil. Skönt när man har körkort och kan låna bilar. Mycket billigare än att ha egen =P

Idag tog jag och Emilia bilen till vårt saknade Gärdslösa. En liten by på sköna Öland där jag spenderat nästan alla mina lov som barn. Alltid sorgligt att åka dit nu för tiden. Men Emilia och jag tände ljus på kyrkogården, åkte ner till havet och fikade i skogen (bullar och varm choklad) .
Sen bar det av till Borgholm, handlade lite där inför en resa till Böda Sand. YEAH! Är man två kusiner på Öland som inte vet vad man vill göra. så kör man hela vägen upp till Böda Sand. Och nä, finns inte mycket att göra där under vintern. Gick ner till havet och åkte tillbaka till Kalmar igen. Hej hopp vad skoj!
    

Ikväll bli det bio. Mammut!
Och imorgon ett besök hos Felix, Amina och Peter.

Högertrafik?!

Var ute på de svenska vägarna idag. Kan säga att det kändes som om jag övningskörde igen. Det var verklgien jätte konstigt. Jag hade ju bara haft mitt körkort en månad innan jag stack iväg. Och sen körde men på vänster sida i ett halvår, i En Van! Och det kändes ju helt normalt, nästan så att när man tänkte tillbaka på hur man körde hemma så kunde man knappt föreställa sig själv på höger sida av vägen.

Men idag bar det iväg. Gick inte så bra, men vi överlevde. Började med att jag fick motorstopp i vår gata (fick det sammanlagt 3ggr under hela dagen :S ) Sen kom man ut till vägen och skulle svänga. Och istället för att sätta på blinkersen blev det vindrutetorkarna som gick igång (hände 2ggr). Höll på att köra på vänster sida när jag skulle svänga i en annan korsning.

Men i slutet när vi var påväg hem kändes allt bra igen. Och jag kommer nog vänja mig fort. Tog ungefär en vecka i Australien så lär väl ta lika lång tid att vänja tillbaka sig.

Det är faktiskt väldigt lustigt vad lätt man kan vänja sig vid allt möjligt här i livet. Jag tycker fortfarande det är konsigt att prata svenska när jag ska prata med främmande människor, speciellt om man ska beställa någon mat.
Men det beror nog också på att jag saknar att prata engelska så sjukt mycket! Fick ett mail från King Kevin för några dagar sen. Man blev så otroligt glad av att höra från någon i Oz :D

Nä, nu blir det film med Susanne...

Högertrafik?!

Mystery Wasgij

Har varit hemma nu några dagar. Och är extremt uttråkad.
Men jag har ett väldigt bra botmedel på uttråkning. Nämligen Mystery Wasgij. Ett väldigt annorlunda pussel där du antingen ska lägga vad som kämmer hända här näst, eller vad människorna i bilden tittar på. Så man har inte bilden framför sig, utan det gället att bygga med lite fantasi. Och har du inte tålamod för vanliga pussel, lär du inte stå ut med detta.

Vad händer sen?
Vad händer sen?

Jaha...

Då var man hemma igen efter ett år utomlands. Försökte hålla en blogg på resdagboken, men jag upptäckte ganska fort att har man kul orkar man inte sitta vid internet och skriva. Men nu är jag tillbaka igen, och är redan uttråkad. Så lika bra att börja skriva i min gamla blogg. Något måste man ju fördriva tiden med.

Jag bestämde mig i Australien att inte bli uttråkad när jag kom hem. Att jag skulle ändra på hela mitt liv här hemma. Men här sitter man och söker jobb nu. Men jag var duktig och påbörjade en ny bok igår. Och ikväll ska jag och susanne ut och springa i skogen igen.

Men medan jag varit borta har familjen skaffat playstation med SINGSTAR!!! Så kan sjunga för mig själv här hemma.
Men jag har blivit morgonpigg, är nog bara jetlag. Men det känns jättebra. Har alltid velat vakna tidigt om mornarna, och det är inte sjukt tidigt heller. Typ vid 8 el. 9...